Kosten

U kunt altijd bij mij terecht

Verzekerde en Onverzekerde zorg

Er wordt door verzekeraars onderscheid gemaakt tussen verzekerde zorg en onverzekerde zorg. Voor verzekerde zorg is een verwijzing van de huisarts of bedrijfsarts een voorwaarde. Er wordt per 1 januari 2022 per sessie gedeclareerd. De declaratie wordt digitaal bij uw verzekeraar aangeboden.
Het eigen risico van de zorgverzekeringen, voor mensen vanaf 18 jaar, is in 2022 385 euro. Als u in aanmerking komt voor verzekerde zorg, wordt dit eigen risico eerst door de zorgverzekeraar met u verrekend, daarna zijn er voor psychologische /psychotherapeutische zorg geen bijkomende kosten meer. De duur van een consult bepaalt het tarief. Ik ga bijna altijd uit van de tijd die voor u in de agenda is gepland, ook al duurt het consult iets korter of iets langer.
Psychologenpraktijk Wognum heeft contracten gesloten met bijna alle ziektekostenverzekeraars (o.a CZ, ASR, DSW, ONVZ, OWM, VGZ, Zilveren Kruis, Multizorg, Caresque ). Er is geen contract gesloten met: Caresco, BeSure, Promovendum, National Academic en Menzis/Anderzorg.
Mijn tarieven als psychotherapeut worden vastgesteld door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit). Uw zorgverzekeraar bepaalt het percentage van dat tarief dat ik in rekening zal brengen. Indien er geen contract is, wordt de rekening naar u gestuurd. U moet hem dan indienen bij uw verzekeraar. Afhankelijk van uw polis wordt dan uw vergoeding berekend.
U wordt geadviseerd bij uw verzekeraar van te voren te informeren over de gehanteerde vergoedingen en voorwaarden.

Vanaf 1 januari 2022 gelde de volgende tarieven voor onverzekerde zorg (direct plus indirecte tijd)
Individueel psychotherapeutisch consult (60 minuten): 120 euro
Consult relatietherapie(60 minuten) : 130 euro
Niet nagekomen afspraak (no-show) : 120 euro

Als u verhinderd bent of een afspraak wilt verzetten neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met de praktijk via telefoonnummer 06 14600962 (voicemail inspreken kan ook). In geval er minder dan 24 uur van te voren (of niet, zgn no-show) wordt afgezegd, wordt de voor u gereserveerde tijd in rekening gebracht.

*In de praktijk kunt u een folder vinden van de details van het nieuwe zorgprestatiemodel (ZPM), dat per 2022 is ingegaan.

“Door deze gesprekken met iemand met zo veel ervaring zijn mijn problemen hanteerbaar geworden.”